Topraklanma Ritüeli

Topraklanma Ritüeli

Günümüz temposunda birçok insan stres, kaygı ve zihinsel yorgunluk hissediyor.

Topraklanma, zihni ve bedeni dengelemek için harika bir yöntem. Stresi azaltır, uyku kalitesini arttırır, zihni berraklaştırır ve merkezler.

Doğada vakit geçirmek, ağaca sarılmak, çıplak ayakla yürümek, yüzmek topraklanmayı destekler. 

Peki, doğayla temas kuramadığımızda nasıl topraklanabiliriz? Senin ritüelin hangisi?


<br>

5-4-3-2-1 farkındalık ve topraklanma tekniği, duyuları kullanarak merkezlenmeye ve stresi kontrol etmeye yardımcı bir pratiktir.


Çevremizdeki,

5 şeye dikkatlice bakıp, tanımlamak

4 şeye dokunup, hissetmek

3 şeyi dinleyip, odaklanmak

2 şeyi dikkatlice koklamak

1 şeyi tatmak ve odaklanmak

odağımızı kontrol etmeye, merkezlenmeye ve anda kalmaya yardımcı olur.



<br>

En pratik topraklanma yöntemlerinden birisi aromaterapidir. Uçucu yağlar duygudurumumuz ile etkileşime girip kokladığımız uçucu yağın terapötik etkilerinden destek almamıza yardımcı olur. 

Topraklanmayı destekleyici paçuli, veriver, sedir, ardıç, akgünlük gibi uçucu yağları direkt şişeden koklayabilir, buhurdan ya da difüzör ile soluyabiliriz. Badem, hindistan cevizi yağı gibi sabit yağlarda seyrelterek masaj yağı olarak cildimize sürebiliriz. karın ve ayak tabanlarımıza sürerken topraklanmaya ve köklenmeye niyet edebilirsiniz.

Ayrıca aromaterapi banyoları topraklanma için harikadır. Ilık suya tuz ekleyip, uçucu yağ damlatabilirsiniz ve 15-20 dk kadar elinizi ve ayaklarınızı suda bekletebilirsiniz. Duşta vücut scrubları ya da sadece tuz  ile bedeninizi arındırıp, topraklayabilirsiniz.


Kök çakra ve toprak elementi yoga pozları ile topraklanmayı destekleyebilirsiniz. Olumlamalar ile topraklanmaya niyet edebilirsiniz.

4-7-8 nefes tekniği de sakinleşip, merkezlenmeye yardımcıdır.

Rahat ve dik bir pozisyonda oturun.

Ağzınızdan tüm nefesinizi verin. Ağzınızı kapatıp, burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alın. Nefesinizi 7 saniye tutun. Ağzınızdan 8 saniye boyunca nefesinizi verin. 2-4 kere tekrarlayabilirsiniz.


Evde çiçek yetiştirmek doğa ile bağımızın kopmamasını sağlar. Çiçekler evimizin hem dekorasyonu hem de enerjisi için faydalıdır. Çiçekleri sulamak ve toprağını değiştirmek gibi rutinler de topraklanmamıza katkı sağlar.


Aromatik bitkileri de evimizde küçük saksılarda yetiştirebilirsiniz. Hem kokuları ile evinizin enerjisi değişir hem de yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.


Kök sebzeleri de beslenmemize daha fazla katabiliriz. Toprağı hissetmemize yardımcı olurlar. Kök sebzeli bir salata yapmaya ne dersin?



#FieldsRitüel